Kaart
Menu

Niet een scheikunde lab, maar een ...lab?

Vergrijzing van de kerk

Na 2000 had de kerk steeds minder leden. Het werd moeilijk om de zorg voor het monumentale pand te dragen. De stichting Vrienden van Leeuwenbergh werd opgericht en kon zich meteen de nieuwe eigenaar van het gebouw noemen. Het doel was om een cultureel centrum te worden waar nog steeds religieuze vieringen plaats konden vinden.

Tivoli/Vredenburg

Muziekcentrum Vredenburg gebruikte het gebouw als concertlocatie. Vanaf 2008 eerst als tijdelijke 'kleine zaal' gedurende de bouw van TivoliVredenburg (een uitbreiding van Muziekcentrum Vredenburg) en sinds 2013 is het een zelfstandige evenementenlocatie en concertzaal.

Concert Lab

Het gebouw heeft momenteel een nieuwe eigenaar: de Israëlische muzikant Gavriel Lipkind gaat het gebouw inrichten als centrum voor kamermuziek, genaamd ConcertLab. Zie voor meer informatie: concertlab.com

Een omgekeerde boot

Het dak van het gebouw lijkt op de binnenkant van een schip, maar dan omgekeerd. Samen met de hoge ramen die veel licht doorlaten zorgt dit voor een heel mooi interieur. Zouden de pestlijders die er zoveel jaren geleden hebben gelegen daar ook zo van genoten hebben? Die hadden waarschijnlijk andere dingen aan hun hoofd.

Utrecht
Time Machine
© 2022 Utrecht Time Machine
Geolocatie wordt niet ondersteund door jouw browser
Je hebt geen toestemming gegeven voor geolocatie
Informatie voor geolocatie is niet beschikbaar
Geolocatie ophalen duurde te lang
Onbekende fout: probeer opnieuw
Utrecht
Time Machine