Kaart
Menu

Mebsuta

"Mebsuta" door Govert Schilling

Een fragment uit het verhaal "Mebsuta" door Govert Schilling uit het boek "De Spoken van het Stadhuis, en andere Utrechtse verhalen".

Maryam denkt niet lang na. Ze is nu toch al te laat. Ze fietst door, rechtsaf de Abstederbrug over, en dan, staand op de trappers, het donkere park in, de heuvel op. Haar fiets zet ze in het lege fietsenrek dat half in de struiken staat.

Boven de deur van een wit gebouwtje hangt een grote bol waar een hap uit is. Op een bord naast de deur staat: sonnenborgh museum & sterrenwacht. Die bol zal dan de zon wel moeten voorstellen.

De deur staat op een kier. Maryam twijfelt geen moment. Maar er is niemand binnen. Het is donker en stil. Via een andere deur komt ze op een klein binnenplaatsje. Daarachter staat een bakstenen gebouw met een houten dak in de vorm van een circustent. Daar moet de telescoop van de sterrenwacht staan.

‘Wat doe jij hier?’

Maryam schrikt zich wild. Betrapt!

‘Ik zag licht branden…’ begint ze. ‘Ik dacht dat er misschien een sterrenkijkavond was.’

‘Nee, vanavond niet,’ zegt de man. ‘Ik moest nog wat onderhoud doen aan de telescoop. Ik werk hier als vrijwilliger. Ik heet trouwens Robert. En wie ben jij?’

‘Ik ben Maryam,’ zegt Maryam.

‘Je hebt een mooie avond uitgekozen, Maryam. Ik zie wel duizend zonnen stralen aan de hemel.’

Ben je benieuwd naar het hele verhaal? Bestel dan het boek "De Spoken van het Stadhuis, en andere Utrechtse verhalen" in de webwinkel van de vereniging Oud-Utrecht.

Utrecht
Time Machine
© 2023 Utrecht Time Machine
Geolocatie wordt niet ondersteund door jouw browser
Je hebt geen toestemming gegeven voor geolocatie
Informatie voor geolocatie is niet beschikbaar
Geolocatie ophalen duurde te lang
Onbekende fout: probeer opnieuw
Utrecht
Time Machine