Kaart
Menu

Het Magische Moeras

"Het Magische Moeras" door Annemarie van den Brink

Een fragment uit het verhaal "Het Magische Moeras" door Annemarie van den Brink (met dank aan de leerlingen van OBS de Panda in Utrecht) uit het boek "De Spoken van het Stadhuis, en andere Utrechtse verhalen".

‘Psssst, Riad.’ Jasmine wees naar twee dikke bamboestengels waaruit gezoem klonk. 

Tegelijk legden we ons oor tegen de stengels. 

‘Moe, moer, toe,’ fluisterde Jasmine. 

Ineens verstond ik het heel duidelijk. ‘Naar het moeras toe.’ 

We renden van de groep weg naar het moeras, vlak naast het bamboebos. Het was of we een Eftelingsprookje binnenstapten. In het moeras groeiden bomen en witte en gele bloemen die als vlammen uit het water schoten. Uit het moeras steeg een lange oe-klank op. ‘Hiernaartoeeeee.’ 

Jasmine en ik staarden naar het borrelende water. Als een magneet werden we het moeras in getrokken. Hand in hand liepen we het water in. We waren niet bang en konden onder water gewoon ademhalen. 

Meteen zagen we waar de stem vandaan kwam: uit de onderwaterwortels van de moerasboom. In het midden van de wirwar van dikke, holle wortels zat een poort die blauw glinsterlicht gaf. We konden niet anders dan de poort doorgaan. 

Ben je benieuwd naar het hele verhaal? Bestel dan het boek "De Spoken van het Stadhuis, en andere Utrechtse verhalen" in de webwinkel van de vereniging Oud-Utrecht.

Utrecht
Time Machine
© 2023 Utrecht Time Machine
Geolocatie wordt niet ondersteund door jouw browser
Je hebt geen toestemming gegeven voor geolocatie
Informatie voor geolocatie is niet beschikbaar
Geolocatie ophalen duurde te lang
Onbekende fout: probeer opnieuw
Utrecht
Time Machine