Kaart
Menu

Een café met kleurrijke stamgasten

De vaste stamgasten

Groepsportret uit 1950 van de eigenaar en drie bezoekers voor de Dikke Dries. Van links naar rechts: Alphons Nafzger (bijnaam: Alphons de Behanger), een logementsgast met de bijnaam Henkie de Bult, Marinus Johannes de Winter (ofwel: Dikke Dries) en Joseph Bontrop, de vaste stamgast van de kroeg.

Joseph, Seph of Jos

Joseph Bontrop was onderdeel van het meubilair van de Dikke Dries. Naar schatting dronk hij in de vijftig jaar dat hij bij de Dikke Dries kwam zo'n 375.000 pilsjes (=honderdduizend liter bier!). Uiteraard zorgde dit voor de nodige bijzondere situaties en sappige anekdotes. Meer lezen over de verhalen van Joseph en andere stamgasten? Lees dan Dikke Dries: de geschiedenis van de beroemdste Utrechtse kroeg (VSN Books, 1994).

Niet iedereen kon het volhouden

Afbeelding van een in slaap gevallen man in de Dikke Dries, tijdens de viering van het 63ste lustrum van de Utrechtse universiteit (03-07-1951). De fotograaf won hiermee de fotowedstrijd die voor het lustrum werd gehouden.

Maar ook sportieve klanten!

Anton Geesink werd in 1961 wereldkampioen judo tijdens het WK in Parijs. Hij groeide op in wijk C in Utrecht.

Het wereldkampioenschap werd gevierd in de Ouwe Dikke Dries!

Geesink koos ervoor om zijn grootse wapenfeit te vieren in de wijk waarin hij was opgegroeid. Op 4 december 1961 was het daarom een dolle boel bij de Dikke Dries.

En een standbeeld

Anton Geesink is waarschijnlijk de bekendste Utrechter uit wijk C. Voor de Jacobikerk, aan de overkant van de Sint Jacobsstraat, staat een borstbeeld van hem. Op de foto zie je Anton Geesink junior die een krans legt bij het beeld.

Utrecht
Time Machine
© 2022 Utrecht Time Machine
Geolocatie wordt niet ondersteund door jouw browser
Je hebt geen toestemming gegeven voor geolocatie
Informatie voor geolocatie is niet beschikbaar
Geolocatie ophalen duurde te lang
Onbekende fout: probeer opnieuw
Utrecht
Time Machine