Kaart
Menu
Route

Wetenschapsroute

dwalen door de geschiedenis van Utrecht via QR-code tegels — In 2021 vierden we het lustrum van de Universiteit Utrecht door een (web)app te ontwikkelen waarmee je op verrassingstocht door de stad kan gaan. Verspreid door de stad zijn tegels gelegd door de Gemeente Utrecht met QR-codes die je kunt scannen met je smartphone. Elke tegel brengt je naar het verhaal over specifieke plek in de Utrecht Time Machine. In het overzicht en op de kaart hieronder zijn de tegels als wandelroute uitgestippeld.

In Utrecht ligt de geschiedenis voor het oprapen. Utrecht Time Machine brengt daarom met innovatieve technieken vergane tijden tot leven en plaatst ze middenin onze wereld. Op dertig historische plekken in Utrecht is een QR-tegel geplaatst. Door deze QR-tegel met je telefoon te scannen neem je een duik in de geschiedenis van Utrecht.

Een groep studenten van de Universiteit Utrecht heeft met hulp van verschillende partners uit Utrecht informatie, foto’s, plattegronden en reproducties verzameld en op een bijzondere manier online gepresenteerd. Een van deze studenten is Tim Overkempe. Tim: ‘Ik denk echt dat Utrecht Time Machine de potentie heeft om de stad waar je woont heel veel interessanter te maken.’ Want wees nu eerlijk: elke Utrechter is al honderden keren over het Domplein gelopen, maar hoe vaak sta je stil bij wat zich daar 300 jaar geleden heeft afgespeeld? Utrecht Time Machine laat je dwalen door de geschiedenis van Utrecht op een leuke en eenvoudige manier.

Utrecht Time Machine is een consortium bestaande uit de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht, de Gemeente Utrecht en verschillende Utrechtse erfgoedinstellingen, waaronder Het Utrechts Archief en Historische Vereniging Oud-Utrecht. Samen willen zij open data over de Utrechtse geschiedenis verbinden en presenteren in een voor iedereen toegankelijke vorm; een soort tijdmachine dus.

Bron: Ontdek Utrecht - https://www.ontdek-utrecht.nl/event/84578/utrecht-time-machine

 

Utrecht
Time Machine
© 2023 Utrecht Time Machine
Geolocatie wordt niet ondersteund door jouw browser
Je hebt geen toestemming gegeven voor geolocatie
Informatie voor geolocatie is niet beschikbaar
Geolocatie ophalen duurde te lang
Onbekende fout: probeer opnieuw
Utrecht
Time Machine