Map
Menu

Wat maakt het gebouw bijzonder?

Interior and exterior

The building was designed to put children and their recovery first. The building focuses on development-oriented care, so the children can always continue to develop. For example, the children's rooms are connected to the parents' rooms, but have the option to be partitioned off.

Child-oriented, but not childish

The building needs to provide tranquillity while being child-friendly but not childish. The environment is comforting and designed to let in a lot of light while remaining connected to the world outside.

1-minute rule

A 1-minute rule has been devied for the spatial layout, such that the most important things for a child are never far away. The floors are divided by disease type so that all the care a child needs is close by. The same counts for general facilities such as living rooms.

Supporting healing, recovery and development

All kinds of architectural choices have been made to support the healing process of children by design. The most important things to consider her is to allow kids to live a kids life. They are challenged and stimulated to move as much as possible by providing them a fun environment. Such an environment makes them want to get out of their beds and rooms. They can cycle through the wide corriders and easily reach the larger play areas. The building is also built as low as possible so that lots of natural light can shine through.

Daily life

An important design principle is to allow kids to continue the daily rhythms, ebbs and flows of home life. Te center has classrooms, a library, and even a music studio.

Utrecht
Time Machine
© 2022 Utrecht Time Machine
Geolocation is not supported by this browser
You have denied the use of geolocation
Geolocation information is unavailable
Geolocation request timed out
An unknown error occurred
Utrecht
Time Machine